Over Ons

Waarom de oprichting van I-VIC?

Na een lange carrière in vast dienstverband, werd mij al snel duidelijk toen ik de stap maakte naar interim manager, dat  er wezenlijke verschillen bestaan. Die verschillen uiten zich met name in doeltreffendheid en efficiëntie. Ik vind het heerlijk om als interimmer te mogen werken aan mooie opdrachten. Waarom? Interimmers zijn efficiënt! Interimmers worden meestal met een specifiek doel aangesteld, veelal voor een betrekkelijk korte periode. Bedrijven willen in die periode een heel specifiek doel bereiken en daar ligt direct al de voornaamste winst. Door die doelbewustheid kan de interimmer bijzonder gericht aan de slag. Meestal binnen een goed afgebakend terrein, met een duidelijke briefing en een heldere deadline. Direct aan slag dus. Interimmers maken zich niet zo’n zorgen over de politieke situaties in bedrijven, over het maken van vriendjes in de organisatie, of het veiligstellen van hun positie. Nee, interimmers gaan aan de slag en weten wie ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Dat werkt de efficiëntie enorm in de hand! Geen politiek maar resultaat. Ik geloof erin!

Interim meerwaarde volgens I-VIC.

Sommige bedrijven geloven niet zo in interim krachten. Een veel gehoord argument is “verloren investering in kennis” Immers de gedane inspanning om interimmers in te werken binnen organisaties lijkt verloren tijd. De interimmer verlaat de organisatie weer. Bedrijven vergeten daarbij dat ze met het inhuren van interim krachten, ook veel nieuwe kennis binnenhalen. Dat is een groot voordeel. Die nieuwe kennis en frisse blik van interim-krachten brengt vernieuwing binnen bedrijven. Tijdelijke krachten nemen hun expertise van voorgaande opdrachten mee naar nieuwe opdrachtgevers.

Bedrijven moeten daarom ook niet bang zijn om te investeren in tijdelijke interim krachten, ze krijgen er veel kennis voor terug. Mijn ervaring is dat interim krachten zeer efficiënt zijn. Er is wel een voorwaarde… bedrijven moeten niet in de valkuil stappen om interim krachten te behandelen als vaste medewerkers. Misschien ligt de toekomst van succesvolle bedrijven wel in handen van de interim krachten. Stel je voor, een enorme flexpool van kennis die continue wordt ververst, een doorlopende lijn van vernieuwing, vol energie… Wat wil een bedrijf nog meer?

Over Raimond

Mijn brede, in basis technische, (industrieel- en utilitair maintenance) werkervaring heb ik opgedaan binnen, en/of door samen te werken met, diverse productie-, dienstverlenende- en vastgoedbedrijven alsmede ook onderwijs-, zorg-, overheid- en sportinstellingen. Dit rechtstreeks, al dan niet via commerciële dienstverleners.

Ik beschik over een breed netwerk en kan gebruik maken van uiteenlopende professionals.
Vanwege mijn didactische achtergrond en ondernemende managementervaring ben ik in staat om vanuit diverse invalshoeken naar complexe problemen te kijken en te komen tot verrassende oplossingen. Dit op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

In onze samenwerking zorg ik voor dat ontbrekende puzzelstukje dat u, uw medewerkers en/ of uw bedrijf compleet zal maken.

Met enthousiaste groet,

Raimond Lubbers